Få dine egne æbler presset på Naturplanteskolen
Og få professionelle råd til hvordan næste års frugt- og bærhøst optimeres. Kom til ”Frugt og bærdag” i weekenden 10-11. oktober
Hvordan får man størst udbytte af sine frugttræer og bærbuske i haven?
Dét har Naturplanteskolen i Sterkende sammensat et spændende weekendprogram om 10.-11. oktober, hvor eksperter begge dage giver gode råd til succesfuld frugt- og bæravl i haven:
– Med ganske få ændringer kan man forbedre sin frugt- og bærhøst mærkbart. Det er dejligt at plukke sin egen frugt. Men det er også dejligt at have lidt forstand på, hvad der skal til. I weekenden øser vi ud af vores viden og erfaring om, hvordan man får succes med frugt og bær derhjemme i haven, fortæller Aiah Noack.
Hundrede vis af spiselige planter
Lørdag giver forfatter og hortonom Maren Korsgaard, der netop har udgivet bogen ”Frugthaven”, gode råd, og søndag fortæller Aiah Noack, der er uddannet hortonom og phd i botanik og blomsterfysiologi, om sjældne frugt- og bærsorter i ”den spiselige have”.
Begge dage om formiddagen er der også rundvisning i den spændende have med hundredevis af forskellige spiselige planter, samt om eftermiddagen en planteworkshop, hvor man kan lære at plante træer og buske korrekt.
Pres dine egne æbler og pærer til juice
Og så kan besøgende både lørdag og søndag medbringe æbler og pærer fra haven – gerne (vasket) nedfaldsfrugt – som man så kan få hjælp til at få presset og med hjem igen til køleskabet, hvor det holder en uges tid, inden det begynder at gære.
Eller man kan fryse det ned i plastikpose eller plastikflaske og først drikke det i den vitaminhungrende, mørke vinter.
Det er en god idé at medbringe det sidste selv, men en del liter nypresset frugtjuice er der på forhånd plastikflasker til.
Hvepsene er væk
Heldigvis er hvepsene væk nu – i modsætning til juicepresningen til høstmarked sidst i august.
Forhåbentligt tillader vejret at den udendørs pizzaovn åbner, så gæsterne kan nyde vegetariske pizzaer ved caféborde