Spejdernes Lejr begynder at tage form

Forleden præsenterede arrangørerne fra de fem, store spejderkorps de første mere konkrete planer for arrangementet
Fotograf: Jakob Skipper

Det var med stor entusiasme hos de involverede parter, da kommunerne Greve, Høje Taastrup og Roskilde i sommer kunne offentliggøre, at Hedeland skal være vært for Nordens største spejderlejr med 40.000 deltagere i 2022.

Og forleden præsenterede arrangørerne fra de fem, store spejderkorps så de første planer for arrangementet. Det skete foran 35 repræsentanter for blandt andre de tre kommuner og Hedeland, og mødet blev holdt for foden af skibakken i Hedeland.

Formålet med mødet var at skabe en dialog og idéudveksling mellem de involverede parter og give en status for planlægningen af Spejdernes Lejr 2022

Underlejre og hjælperlejr

Ved mødet blev det blandt andet afsløret, at de tre ”underlejre” bliver opkaldt efter værtskommunerne og ”hjælperlejren” efter Hedeland

Det foreløbige udkast til placering af aktiviteter i Spejdernes Lejr 2022

Celine Lilienhoff Jagd, der er frivillig i lejrledelsen, siger til TunePosten, at hun er glad for at ”se og mærke den store opbakning til Spejdernes Lejr fra Høje Taastrup, Greve og Roskilde kommuner”, og hun glæder sig sammen med de øvrige frivillige til at holde Nordens største spejderlejr med 40.000 deltagende spejdere her i Hedeland .

Beredt til livet gennem fællesskab

Bag Spejdernes Lejr står Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne i Danmark, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig, som også står bag Foreningen SPEJDERNE.

Spejdernes Lejr bidrager til at realisere SPEJDERNE’s fornemste opgave – at gøre børn og unge beredt til livet gennem fællesskab, friluftsliv og udfordringer og vise omgivelserne, hvordan det er at være spejder i dag.

Spejdernes Lejr 2022 holdes 23. juli til 31. juli, og foruden de cirka 40.000 spejdere forventes omkring 80.000 at gæste lejren.